Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


maanantai 8. helmikuuta 2016

Datanomiharjoittelijoiden mietteitä

Mediakeskuksella pyörähti datanomiharjoittelijoita.

Joensuun mediakeskuksella oli joulu-helmikuun aikana kolme datanomiharjoittelijaa työssäoppimisjaksolla. Harjoittelijat olivat ensimmäisen vuoden opiskelijoita. He perehtyivät asiakaspalvelutehtäviin. Harjoittelijat kiersivät kouluja ICT-ohjaajien matkassa ja opastivat TVT:ssä niin opettajia kuin oppilaitakin. He tekivät myös tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin liittyviä persutoimenpiteitä (ylläpitoa) sekä mm. avustivat sähköisiin ylioppilaskokeisiin liittyvissä asioissa muutamassa lukiossa. Tässä harjoittelijoiden mietteitä harjoittelujaksosta:

Jere K.: Aluksi tuntui, että tämä tulee olemaan vaikeaa, koska en ole niin sosiaalinen, mutta kyllä se siitä parantu. Tylsintä, ehkä oli toimistolla istuminen. Parasta oli Jungle Race, koska pääsi liikkumaan. Tämä oli ihan mukava kokemus.


Jiri K.: Aluksi olin vähän arka, mutta kyllä se alkoi helpottamaan. Vaikeinta harjoittelussa oli itselläni aamut, koska välillä saatettiin joutua heräämään vähän aikaisemmin. Mutta muuten ihan hyvä kokemus tältä alalta.


Han C.: Nämä edelliset 2 kuukautta oli yllättävän mukavia ja hauskoja. Luulin aluksi, että tämä olisi pelkästään toimistotyötä, mutta se olikin jotain muuta. Harjoittelun aikana olen oppinut monia uusia asioita ja jopa pari kikkaa. Olin vähän arka ja ujo alussa, mutta työntekijät ovat olleet tosi mukavia ja aloin kommunikoida enemmän, sekä menemään mukaan asioihin. 

Olen viihtynyt hyvin paljon tässä harjoittelun aikana ja en kyllä haluaisi mennä takaisin kouluun, ainakaan vielä. Työt ovat olleet monipuolisia ja hauskoja, paitsi joskus pitää herätä hyvin aikaseen XD mutta ihan muuten on ollut mukavaa. Tulee kyllä työntekijöitä ikävä. Toivottavasti tapaamme taas jälleen. Oli tosi mukavaa täällä =D
 
Joensuun mediakeskus kiittää harjoittelijoita työharjoittelujaksosta, toivottaa antoisia opiskeluaikoja.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti