Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


keskiviikko 18. toukokuuta 2016

SciFest 2016



SciFest 2016 järjestettiin 10. kerran 12.-14.5.2016. Teemana oli ”Pallo riittää” ja esille tuotiin erityisesti biotaloutta, mutta aiheita toki riitti laidasta laitaan. Kävijöitä oli tänä vuonna ennätysmäärä – lähes 14 000 kolmen tapahtumapäivän aikana. 

Kuva 







Joensuun seudun mediakeskus järjesti kaikille seudun kuntien esi- ja perusopetuksen ryhmille mahdollisuuden osallistua SciFestiin maksamalla ryhmien kyydit tapahtumaan. Yhteensä lähes 6000 lasta ja nuorta (sekä tietysti opettajaa) tulikin torstaina ja perjantaina näillä kyydeillä seuraamaan tiede- ja teknologiafestivaalia.



Joensuun seudun mediakeskus osallistui SciFestiin kahdella pajalla. Torstaista lauantaihin laaja pajamme esitteli lisättyä todellisuutta (augmented reality). Mukana oli opetuksellisia 3D grafiikkaohjelmia, QR-koodeja sekä 4D opetusohjelmia. Lisäksi pajassa seikkaili monille tuttu BB-8 robotti. Varsinkin torstaina ja perjantaina pajassa oli jopa ruuhkaa ja innostuneita lapsia kävi tutustumassa vipinäksi asti. Pajassa käytettyjen ohjelmien nimet ja ohjeet löytyvät Mediakeskuksen sivuilta.

Toinen paja järjestettiin perjantaina 13.5. sivistysjohtajille ja rehtoreille yhdessä seudun OPS-koordinaattorin kanssa. Paja käsitteli uuden OPS:n mukaista arviointia. Osallistujat saivat kuvan seudulla käytössä olevista arviointiin soveltuvista ohjelmista sekä heille esiteltiin firmojen toimesta kolme arviointiin kehitettyä työkalua: Innofactorin Skilli, SkillzzUp, ja Qridi. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti