Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kevään korvalla




Joensuun mediakeskuksen TVT-ohjausporukka on siis hieman muuttunut kevään aikana (ks. edelliset). Annu siirtyi muihin tehtäviin, tilalle tulivat Lauri ja Niina. Lisävoimista huolimatta kouluttajien kalenterit ovat olleet varsin täysiä, mutta uusiakin koulutuksia mahtuu mukaan vielä kevääksi. Kannattaa silti rohkeasti kysellä koulutusta itselle ja/tai kollega-joukolle yhdessä. Räätälöidään tarpeiden mukainen koulutus joukolla. Mukavaa on ollut kierrellä, ja huomata mitä kaikkea kouluissa ja eskareissa jo touhutaankin.

Varsinaisten TVT-aiheiden lisäksi keväällä on järjestetty oppimaan oppimisen ja ajattelutaitojen koulutusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Molempiin on omat neljän koulutuspäivän ryhmät. Tähän mennessä innostunut ja runsaslukuinen joukko on saanut ajateltavaa kolmen kokonaisen koulutuspäivän edestä. Viimeiset päivät ovat vielä edessä toukokuussa.

 
Keväällä olemme testanneet Ceedco Oy -startupin kehittämää LUPO Space Adventure –peliä. Seudun opettajat ja oppilaat ovat testanneet ja auttaneet yhtiötä kehittämään pelistä valmiimpaa. Oppilaspalautteen perusteella innostusta peliin tuntui löytyvän. Peli on korttipeli, jota pelataan vaikkapa paperilla tai Minecraftilla. Peli sopii alakoulusta lukioon. Peli on vielä kehittelyvaiheessa, mutta kunhan se valmistuu seudun opettajien ja oppilaiden hyödyllisten testien ja palautteiden avulla, löytänee se tiensä moniin luokkahuoneisiin luovuuden ja ongelmanratkaisun harjoittelun avuksi. Pelillistämiseen on perehdytty kevään aikana muutenkin, esimerkiksi pyykkipoikien avulla.

Mediakeskus kävi hakemassa uusia ideoita ITK:sta Hämeenlinnasta huhtikuussa. Parhaita paloja jalkautetaan sitten maakuntaan. 




 



Vuotuinen SciFest hiipii jo myös ajatuksiin. Mediakeskus on mukana taas tänäkin vuonna. Tarkempi päivitys SciFestin pajoista tulossa lähiaikoina. Tässä vaiheessa muistutukseksi, että pajoihin ilmoittautuminen alkaa jo torstaina 20.4.


Kevään aikana on vielä tarjolla myös perinteisiä 2 h "täsmäiskukoulutuksia", aiheina mm. opetusvideoita ja uudistuvaa arviointia. Katso koulutuskalenterista; ja tervetuloa mukaan.


Mukavia kevätpäiviä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti