Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


maanantai 21. syyskuuta 2015

Alkusyksyn seikkailuja -koulukäynneillä Joensuun seudun kouluissa


Uuden lukuvuoden aloitus olikin kohdallani poikkeuksellinen. Hyppäsin nimittäin vauhdikkaasti luokanopettajan töistä vuodeksi seudulliseksi ICT-ohjaajaksi. Työ on osoittautunut todella monipuoliseksi ja kiinnostavaksi. Yhdessä Annun kanssa olemme päässeet suunnittelemaan OPS-pelipäiviä sekä seudullisia Veso-päiviä ja ennen kaikkea vierailemaan kouluissa. Vastaanotto kaikkialla on ollut erittäin lämmin ja innostunut. 

Joensuun Iiksenvaaran koulu oli ensimmäisten vierailujeni joukossa. Iiksenvaaran ihanien opettajien kanssa pohdimme yhdessä Pedanetin saloja ja etsimme netistä mukavia vinkkejä opetuksen avuksi. Pikkulinnut kertoivat myöhemmin, että ainakin koodausta oli innostuttu kokeilemaan myös oppilaiden kanssa.


Joensuun Iiksenvaaran koulu
                                                          
Kontiolahden Lehmon koulussa opiskelimme erityis- ja alkuopettajien kanssa iPadin käyttöä. Tutustuimme yhdessä näppäriin sovelluksiin, joista on iloa alaluokilla ja erityisopetuksessa. Harjoittelimme yhdessä mm. Poppletin, Pic Collagen ja Shadow Puppetin käyttöä. Jatkoakin opiskelulle sovimme keväälle. 

                                                          
Kontiolahden Lehmon koulu


Joensuun Marjalan koulussa opettajat ovat jo hieman tutustuneet Pedanetin käyttöön ja muutamalla luokalla Pedanet on ollut ahkerassa käytössä opiskelun apuna. Marjalan opettajat olivat kuitenkin todella innokkaita oppimaan lisää Pedanetistä sekä muista netin tarjoamista välineistä. Niinpä sitten lopuksi pelasimme Saarella-peliä ja koodasimme vihaisia lintuja käyttämällä Koodaustuntia.

Joensuun Marjalan koulun opettajat innostuivat harjoittelemaan koodausta.
                                                         
Joensuun Hammaslahden koululla opiskeltiin iPadin käyttöä ja erityisesti erityisopetukseen sopivien sovellusten käyttöä. Lopuksi vielä testasimme kuinka Toontastic-sovelluksella saa tehtyä animation ja kerrottua ihan omia tarinoita.
                                                         
Joensuun Hammaslahden koulun pihalta


Kontiolahden Kulhon koulun suloiset eskarit tutkivat syksyn värejä luonnossa. Heidän tehtävänään oli etsiä luonnosta jotain punaista, vihreää ja ruskeaa. Näistä asioista piti sitten ottaa kuvia. 
                                                         
                                                     
Kontiolahden Kulhon esiopetusryhmäläisiä metsässä




Kuvista valmistimme Pic Collage – sovelluksella julisteita. Jokaisesta väristä teimme oman julisteen. Ensin olimme kuitenkin harjoitelleet ”taikatemppua” eli kuinka lähetetään kaverille kuva AirDropin kautta. Näin kaverillakin oli käytössään enemmän kuvia.

P-niin kuin punainen
Oli mahtavaa nähdä eskarilaisten into tutkia luontoa ja tehdä havaintoja. Näiden havaintojen järjestelemisessä ja raportoinnissa Pic Collage-sovellus toimi hyvin. Lopuksi lapset vielä esittelivät toisilleen tehdyt työt.


Kyllä tätä työtä on mukava tehdä!

Jaana Vauhkonen
Seudullinen ICT-ohjaaja


2 kommenttia:

  1. No ihan huippu! Olet kyllä osaava ja kiva että muutkin pääsevät hyötymään siun opeista.

    VastaaPoista