Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


torstai 5. marraskuuta 2015

iLO-päivillä

Joensuun seudun ICT-ohjaajat ovat kiertäneet tämän syksyn aikana ahkerasti päiväkodeilla ja kouluilla kouluttamassa opettajia ja oppilaita. Jotta ohjaus pysyisi mahdollisimman laadukkaana ja mukana ajan hermolla, pitää myös ohjaajien kouluttautua välillä. Tästä syystä seudun ICT-ohjaajat hyppäsivätkin viime torstaina bussiin ja suuntasivat kohti Kuopiota ja iLO-päiviä.

Joensuun mediakeskus hyppäämässä kyytiin. Kuva: Jaana Vauhkonen
iLO-päivät järjestettiin tänä vuonna Kuopiossa 29.-30.10. ja teemana oli tablet-laitteet pelillisessä oppimisessa. Tämä näkyikin hyvin pajojen tarjonnassa: mukana oli runsaasti pajoja, joissa kerrottiin pelillisyydestä ja kuinka sitä voi hyödyntää opetuksessa. Myös tablet-laitteita käytettiin pajoissa ahkerasti.

Kimmo Kotro esittelee Roll&Rock -oppimispeliä
Oli erittäin mielenkiintoista perehtyä uusiin sovelluksiin ja kuulla toisten ajatuksia niiden hyödyntämisestä opetuksessa. Pajoista sai myös uusia ideoita jo etukäteen tuttujen sovellusten/alustojen hyödyntämiseen. Esimerkiksi Olarin esitys digitaalisesta tarinankerronnasta oli erittäin inspiroiva: vaikka digitaalinen tarinankerronta oli minulle tuttu käsite, en kuitenkaan ollut pohtinut kuinka sitä voisi hyödyntää opetuksessa.

Olarin esitystä seuraamassa
Välkkyviä Sphero-palloja ohjataan tabletilla ohjelmointia harjoitellen. Kuva: Jaana Vauhkonen
Tapahtumaan osallistuville annettiin mahdollisuus oman pajan pitämiseen tapahtuman aikana. Tätä kautta pajatarjonta saatiin erittäin laajaksi ja osallistujat pääsivät jakamaan osaamistaan. Myös Joensuun seudun ICT-ohjaajat pitivät pajoja tapahtumassa: Miikka esitteli Adobe Voicea tarinankerrontavälineenä, Johanna Little Story Creatoria, Jaana Toontastic-sovelluksen hyödyntämistä tarinankerronnassa ja Annu Pic Collagea ja kuvakollaasien hyödyntämistä opetuksessa.

Pic Collage - kuvakollaasit opetuksessa. Kuva: Jaana Vauhkonen
Ensi vuonna iLO-päivät järjestetäänkin Joensuussa 18.-19.11.2016. Toivomme paikalle mahdollisimman paljon seudun opettajia, niin tvt:n ammattilaisia kuin vasta-alkajiakin. Ainakin tänä vuonna pajatarjonta oli niin laaja, että kaikille löytyi sopivaa sisältöä. Sama on tavoitteena myös ensi vuonna!

Annu Schroderus
Seudullinen ICT-ohjaaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti