Monissa tämän syksyn tablet-koulutuksissa on pyydetty helppoja sovelluksia, joita voisi hyödyntää mahdollisimman monessa eri aiheessa. Olemmekin etsineet sovelluksia, jotka soveltuvat eskarista yläkouluun ja toimivat mahdollisimman monissa laitteissa. Tähän postaukseen on koottu neljä tämän syksyn suosikkisovellusta.
Popplet
Popplet on helppokäyttöinen sovellus käsitekarttojen tekoon. Karttoihin pystyy lisäämään tekstiä, kuvia ja piirroksia. Sovelluksesta on saatavilla sekä ilmaisversio (Popplet lite) sekä maksullinen versio. Kouluissa on pärjätty erittäin hyvin ilmaisversiolla.
Popplet-sovellus on saatavilla App Storesta. Android- tai Windows-käyttäjille ei ole saatavilla omaa sovellusta, mutta nämä voivat käyttää ohjelmaa selaimen kautta osoitteessa: http://popplet.com/app/#/demo. Valmiin käsitekartan voi tallentaa kuvana.
Skitch
Skitch-sovelluksen avulla saa tehtyä helposti ja nopeasti merkintöjä kuviin. Voit käyttää joko itse otettua valokuvaa tai tuoda jollain toisella sovelluksella tuotetun kuvan, johon teet merkintöjä. Helppo tapa havainnollistaa ja kiinnittää lukijan huomio haluttuihin kohtiin.
Skitch-sovellus on saatavilla iPadeille App Storesta, android-laitteille Google Play -kaupasta sekä Windows-kaupasta.
RWT Timeline
RWT Timelinen avulla on helppo tehdä aikajanoja, joihin voi lisätä tekstiä ja kuvia. Valmis työ tallennetaan kuvamuodossa kameran rullalle. Sopii loistavasti esimerkiksi historian tapahtumien havainnollistamiseen tai työn dokumentointiin.
Timeline on saatavilla App Storesta sekä Google Play -kaupasta.
Pic Collage
Pic Collagella teet nopeasti ja helposti kuvakollaaseja. Kuvien lisäksi kollaaseihin voi lisätä tekstiä, tarroja sekä YouTube-videoita, Kuvakollaaseja voit hyödyntää dokumentoinnissa, lukujen opettelussa, esineiden ja asioiden nimeämisessä... Lisää ideoita löydät täältä (klik!). Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat on koostettu Pic Collagella.
Pic Collage on saatavana App Storesta, Google Play -kaupasta sekä Windows-kaupasta.
Kaikkia edellä esiteltyjä sovelluksia on testattu menestyksekkäästi esi- ja perusopetuksen tunneilla. Jos joku sovellus ei vielä ole tuttu, niin lähde vain rohkeasti kokeilemaan! Kaikki sovellukset ovat erittäin helppokäyttöisiä ja hyödyllisiä ja suosittelemme niitä lämpimästi kaikille opettajille.
Annu Schroderus
Seudullinen ICT-ohjaaja
Jaana Vauhkonen
Seudullinen ICT-ohjaaja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti