Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Joensuun mediakeskus mukana Joensuun seudun OPS vesossa 7.11.2015


Joensuun seudun OPS 2016 veso ala- ja yläkouluille (luonnontieteet, realiaineet sekä taito- ja taideaineet) järjestettiin lauantaina 7.11.2015. Joensuun mediakeskus oli mukana järjestämässä osaa päivän pajoista. Yhdessä mediakeskuksen pajassa pohdittiin esimerkiksi OPS:n vuosiluokkaistamista 1-6:n ympäristöopissa sekä 7-9:n biologiassa, maantiedossa ja terveystiedossa. Toisessa pajassa suuntauduttiin taito- ja taideaineisiin ja harjoiteltiin dokumentointia erilaisilla sovelluksilla. Myös kolmas paja käsitteli taito- ja taideaineita. Siinä perehdyttiin lisättyyn todellisuuteen (augmented reality).

Neljäs paja puuhaili peda.netin kanssa. Pajassa tutustututtiin peda.netin käyttöön - kuten ryhmämuistioon ja kuvagalleriaan eri oppiaineiden näkökulmasta. Viidennessä pajassa opettajat ahkeroivat myös peda.netin kanssa. Pajassa otettiin peda.netin tehtävätyyppejä haltuun. Kuudes paja tutustutti vesolaisista internetpohjaisiin ja päätelaiteriippumattomiin työkaluihin. Kokonainen kuusituntinen vierähti varsin sujuvasti ja ilmeisen onnistuneesti läpi.

Saadun palautteen perusteella pajojen sisällöt koettiin tarpeellisiksi ja hyviksi. Lisäkoulutusta myös toivottiin. Lisäkoulutusta on saatavilla Joensuun mediakeskuksen ja sen pedagogisten ICT-ohjaajien kautta. Jaanan, Annun ja Johannan lisäksi myös Miikkaa voi pyytää pedagogiseksi tueksi.

Joensuun mediakeskuksen pitämien vesopajojen sisältöä ja ohjeistusta on saatavilla mediakeskuksen sivuilta peda.netissä.

Miikka Metsola
projektikoordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti