Tervetuloa Joensuun seudun ICT-ohjauksen blogiin! Täältä löydät ajankohtaista tietoa seudulla järjestettävistä koulutuksista sekä ICT-ohjaajien kirjoittamia kertomuksia ja kuvauksia esi- ja perusopetuksen tvt-ohjauksista.


maanantai 18. huhtikuuta 2016

#itk2016

Viime viikolla koitti yksi kevään huippuhetkistä, kun Hämeenlinnassa järjestettiin perinteinen ITK-konferenssi. Tarjolla oli paljon erilaisia foorumeita, teemaseminaareja, postereita, näytteilleasettajia sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa liittyen opetukseen ja teknologiaan. Itse asiassa tarjontaa oli niin paljon, ettei kaikkeen kiinnostavaan edes ehtinyt mukaan! Onneksi lähes kaikissa esityksissä oli läsnä innokkaita tviittaajia, jotka tiivistivät esitysten keskeisimmän sanoman kaikkien saataville (#itk2016). Myös Periscope-lähetyksiä laitettiin paljon.

Tilaisuuden ohessa ehdittiin myös hieman juhlimaan, sillä Hämeenlinnassa käynnistettiin OKM:n tukema ja Joensuun koordinoima Liiku, tutki ja oivalla! -hanke. Hankkeessa yhdistyy liikkuva oppiminen, oppimisen digitalisaatio sekä avoimet oppimisympäristöt ja siinä on mukana Joensuun lisäksi kuusi kuntaa, Wau ry, Suomen Vanhempainliitto ja Seppo-tiimi. Mukana olevien kuntien opettajia tiedotetaan asiasta tarkemmin lähiaikoina. Lyhyesti sanottuna kyseessä on ihan mahtava juttu!

Tapahtumasta jäi käteen paljon erilaisia ideoita kuinka kehittää Joensuun seudun TVT-ohjausta, hyviä sovelluksia ja niiden käyttövinkkejä sekä uusia tuttavuuksia ja yhteistyökuvioita, näin muutamia mainitaksemme. Kokonaisuudessaan reissu oli mm. pitkien matkojen vuoksi melko rankka, mutta erittäin antoisa. Mikäli tapahtuma jäi sinulta väliin, kurkkaa tunnelmia Twitteristä hashtagilla #itk2016 tai alla olevalta videolta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti